Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ο Τρικαλινός μπασκετμπολίστας που για χάριν του «επιχειρείν» έγινε μελισσοκόμος !!!


Είναι αθλητής του μπάσκετ   εδώ και πολλά χρόνια. Με την κρίση η δουλειά έγινε περισσότερο  απαιτητική και έτσι πρόσθεσε  νέο  χρόνο στα χέρια του . . Παρόλα αυτά  στην «αποθήκη της φιλοδοξίας του»  υπήρχε η επιθυμία για μια νέα δουλειά που θα «πάντρευε» μια αγροτική δραστηριότητα με μια ιδέα, καινοτομική και ίσως τεχνολογική. Έτσι, λοιπόν, ιεραρχώντας τα δεδομένα –όπως πάντα στην αρχή ερασιτεχνικά– και έχοντας διαρκώς στα αυτιά του  την κλισέ ρήση του Κομφούκιου περί εργασίας «Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου» η  πρόκληση δεν άργησε να εμφανιστεί στο πρόσωπο του Κώστα Κωτούλα.



Ο Κώστας Κωτούλας ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τους Δαναούς, κατόπιν έπαιξε σε δύο Γερμανικές ομάδες την Χάγκεν και την Μπάγερν Μονάχου, μετά στην Ολύμπια Λάρισας, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, την Ιεράπετρα, τον Κόροιβο Αμαλιάδας , το Ηράκλειο και τον Εργοτέλη. Προς στο τέλος της καριέρας του  το 2015,    επέστρεψε στον Δαναό και από το 2016 ανέλαβε Τιμ Μάνατζερ της ΚΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ .

Η παρουσία του συνοδεύεται  με μια πετυχημένη σαιζόν στην ομάδα αλλά και μια αμιγώς επαγγελματική διαχείριση από τον ίδιο,   που σε πολλά πράγματα,  λόγω του χαρακτήρα του,  με σταθερούς ηθικούς κανόνες  και της εμπειρίας του, έδωσε λύσεις και διαχειρίστηκε άψογα όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια το μπάσκετ ήθελε τον απαιτούμενο χρόνο,  ο Τρικαλινός αθλητής είχε μέσα του το «επιχειρείν»  και πάνω σε αυτό κατάφερε,  να στήσει  ένα μελισσοκομείο στην Πύλη  μαζί με κάποιους φίλους του που πιθανών να προέρχονται και από τον ίδιο χώρο .
Με εφόδιο λοιπόν την τόλμη, το αίσθημα αλληλεγγύης  και τα κολλυβογράμματα της αυτοδιδαχής του , αποφάσισε να γίνει και  μελισσοκόμος.



Σύμφωνα με τον ίδιο «Το κέρδος δεν είναι ο κύριος λόγος που δραστηριοποιούμαστε στο επάγγελμα. Μια ευνοϊκή συγκυρία συντελεί στο να παράγουμε ένα μέλι με ιδιαίτερο χαρακτήρα σε ένα τόπο επίσης ιδιαίτερο. Στο σημείο που φιλοξενούνται τα μελίσσια μας δεν υπάρχουν οργανωμένες καλλιέργειες, λιπάσματα, φυτοφάρμακα ακόμη  και η συχνότητα διέλευσης οχήματος είναι αμυδρή  Συνεπώς φροντίζουμε έναν από τους ευτυχέστερους πληθυσμούς μελισσών.
Οι οικονομικές μελέτες λένε ότι η μελισσοκομία είναι από τις λίγες δουλειές που σου επιστρέφουν σε ένα έτος τα χρήματα που επενδύεις. Αυτό είναι ένα θεώρημα που ισχύει με επιφύλαξη, για δύο κυρίως λόγους. 
Ο ένας έχει σχέση με το κλίμα, ξεκινά από την ετήσια βροχόπτωση και καταλήγει στην κλιματική αλλαγή. 
Ο άλλος έχει σχέση με την επένδυση, διότι ό,τι τυχόν κερδίσεις συνήθως επανεπενδύεται στη δουλειά.
Νομίζω ότι με τα δεδομένα της στιγμής, κανένας μελισσοκόμος δεν εξασφαλίζει από αυτήν την δραστηριότητα επαρκές εισόδημα για να ζήσει, έχει ανάγκη και από άλλους πόρους.
Ευτυχώς η νομοθεσία είναι ευνοϊκή για τους μελισσοκόμους και μπορούν οι ίδιοι εύκολα να διαθέτουν την παραγωγή τους στην κατανάλωση. Όταν όμως το προϊόν αυξηθεί σε ποσότητα, οι δυνάμεις και οι δυνατότητες του παραγωγού ατομικά συνήθως δεν αρκούν για να το πουλήσει. Έτσι, πάρα το γεγονός ότι τα περισσότερα ελληνικά μέλια είναι ποιοτικά, μεγάλες ποσότητες παραμένουν στις αποθήκες ή διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές σε έναν μεγάλο έμπορο μεταποιητή ή σε μεταπράτες που έχουν διεισδύσει σε αγορές εκτός Ελλάδος.

Φίλε Κώστα καλή επιτυχία σε όλα...
Να είστε όλες και όλοι καλά,εντός και εκτός Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas