Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ.....ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΕΛΙ !!!


Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος είναι ο κόσμος που στρέφεται στις εναλλακτικές θεραπείες με φυσικά προϊόντα για μικροτραυματισμούς και ελαφριές ασθένειες. Ακόμα καθημερινά, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τη μελισσοκομία και με τα παράγωγα της κυψέλης.

Αυτοί είναι και οι δύο κυριότεροι λόγοι για τους οποίους το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις κηραλοιφές ολοένα και αυξάνεται και συνεπώς αυξάνεται και η αξία του μελισσοκεριού.

Το μελισσοκέρι είναι ένα φανταστικό υλικό με πάρα πολλές χρήσεις.
Ορίστε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κερί μέλισσας:
  • Κάθε πλαίσιο (τελάρο) κηρήθρας μπορεί να έχει 130 γραμμάρια κεριού. Άρα μία δυόροφη κυψέλη μπορεί να έχει το πολύ 2,5 κιλά κερί.
  • Τα 130 γραμμάρια κεριού κάθε πλαισίου μπορούν να συγκρατήσουν ως και 3 κιλά μέλι.
  • Το κερί το φτιάχνουν μόνο οι νεαρές μέλισσες (10 μέχρι 15 ημερών).
  • Για την παραγωγή ενός κιλού κεριού μπορεί να καταναλωθούν μέχρι και δέκα κιλά μέλι.
  • Αν το μελίσσι δεν έχει βασίλισσα δεν μπορεί να φτιάξει κερί.
  • Η εργάτριες φτιάχνουν τα κελιά τους σε εξάγωνες κυψέλες, γιατί το κανονικό εξάγωνο είναι το πιο εργονομικό γεωμετρικό σχήμα, με απόλυτη καλυπτικότητα.
  • Για κάθε 100 κιλά μελιού, ο μελισσοκόμος παράγει μόλις και μετά βίας 500 γραμμάρια κεριού.
Υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες μελισσοκεριού. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η ελληνική παραγωγή φυσικού κεριού έχει πέσει, δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν κεριά από Βουλγαρία ή Κίνα και τα πουλάνε για ελληνικά.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο καταναλωτής, είναι να προμηθεύεται το κερί του από έμπιστο μελισσοκόμο που παράγει το δικό του κερί. Ακόμα καλύτερα, είναι να διευκρινίζει τι κερί είναι αυτό που του πουλάει ο μελισσοκόμος. Αν είναι από ξελεπιδιάσματα, είναι σίγουρα ανώτερης ποιότητας από το κερί που προκύπτει από το λιώσιμο των παλιών κηρηθρών.

Όπως αναφέρεται και στο γνωστό για τις συνταγές με αγνά προϊόντα, ιστολόγιο "Χειροποίητον" το αγνό μελισσοκέρι μυρίζει μέλι και όχι παραφίνη, που είναι η κλασσική μυρωδιά του τεχνητού κεριού.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas