Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Το Επιμελητήριο προβάλλει τη Ζάκυνθο στους επισκέπτες


Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας παρουσιάστηκαν για μία ακόμη χρονιά στην καθιερωμένη Έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ζακύνθου, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του Άμμου. Ελαιόλαδα, οίνοι, παραδοσιακά γλυκίσματα, είδη χειροτεχνίας και καλλιτεχνικά έργα ξυλογλυπτικής και μαρμαροτεχνίας, τυροκομικά και άλλα αγροτικά προϊόντα, παρουσιάστηκαν από τους παραγωγούς, στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας, Έλληνες και ξένους.


Η Έκθεση έχει καταστεί πλέον θεσμός για το νησί και όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαργαλέας, αποσκοπεί στην προβολή των τοπικών προϊόντων αλλά και του ζακυνθινού πολιτισμού, αφού η Έκθεση πλαισιώνεται από μουσικά, αθλητικά και χορευτικά δρώμενα, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και άλλα.Και συνεχίζει:
«Πρόκειται για μια δράση του Επιμελητηρίου, ανταποδοτική προς τα μέλη του, αφού με την προβολή των προϊόντων που παράγουν, τους ανταποδίδει τη συνδρομή τους», λέει ο κ. Γαργαλέας. «Χρέος της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι να τονώνει την εξωστρέφεια της Ζακύνθου», συμπλήρωσε.
Η Εκθεση κρίθηκε από το Επιμελητήριο απόλυτα επιτυχημένη και με αθρόα συμμετοχή του κοινού που κορυφώθηκε την Παρασκευή 24 Αυγούστου ανήμερα του Αγίου Διονυσίου. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου που ανέλαβαν εξολοκλήρου τις επαφές με τους συμμετέχοντες παραγωγούς, την όλη διοργάνωση, τις προετοιμασίες και τις απαραίτητες επαφές.
Ευχαρίστησε άλλωστε τα μέλη του Επιμελητηρίου που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους στην Έκθεση: παραγωγοί οίνων, ελαιόλαδου, τυροκομικών, μελιού αλλά ξυλόγλυπτων, καλλυντικών, διακοσμητικών και άλλων τοπικών προϊόντων. Ευχαρίστησε το Δήμο Ζακύνθου για τη στήριξή του σε υλικοτεχνικές υποδομές, όπως για παράδειγμα την παραχώρηση του σχολείου καθώς και την προετοιμασία και τον επιμελή καθαρισμό του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, χαιρέτισε τη συμμετοχή των μελών και την όλη διοργάνωση για την ανάδειξη προϊόντων και παραγωγών του νησιού. Η Έκθεση αυτή αποτελεί θεσμό και ο Δήμος δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. «Προσωπικά στηρίζω την Έκθεση, όντας Επιμελητηριακός εδώ και πολλά χρόνια», λέει ο κ. Τσίπηρας. «Στηρίζω την πρωτοβουλία αυτή για πολλούς λόγους, ωστόσο ο κυριότερος είναι η ανάδειξη των προϊόντων μας και στη συνέχεια η δυνατότητα που μας δίνει αυτή η διοργάνωση, ώστε να προβάλλουμε μία πλευρά της Ζακύνθου που μπορεί πολλά να δώσει στην οικονομία του τόπου και να προσδώσει ποιότητα», λέει ο κ. Τσίπηρας.





Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas