Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Από τον μελιτοεξαγωγέα στο πιάτο! (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώσαμε και φέτος την διαδικασία συλλογής-εξαγωγής μελιού,αναμένουμε τώρα το ρείκι στο τέλος καλοκαιριού,αρχές φθινοπώρου.Η διαδικασία μέχρι τώρα ήταν:
Η σωστή ωρίμανση μέσα στις κυψέλες του μελιού από τις μέλισσες ώστε η υγρασία να φτάσει στο 17% και κάτω.Τρύγος και εξαγωγή στο μελιτοεξαγωγέα.Στην συνέχεια περιμένουμε 10-15 ημέρες ώστε να ωριμάνση και στο ανοξείδωτο βαρέλι (να καθαρίσει από κεριά) καθαρίζοντας τον αφρό που δημιουργείται και να υπάρξει διαύγαση ώστε να διατεθεί προς το καταναλωτικό κοινό.Δείτε μερικές φωτογραφίες παρακάτω.
Μούσουρας Παναγώτης-Μούσουρας Νίκος.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου