Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ!!!


Οι πληθυσμοί των μελισσών που είναι υπεύθυνοι για την επικονίαση του 1/3 της παγκόσμιας καλλιέργειας τροφίμων θα μπορούσαν να προστατευτούν από τις τεράστιες απώλειες των πληθυσμών τους, που είναι γνωστές ως διαταραχές κατάρρευσης αποικιών, με τη χορήγηση προβιοτικών, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές.

Οι επιστήμονες εξέτασαν πώς:

Oι γαλακτοβάκιλλοι θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις τοξικές επιδράσεις της έκθεσης σε νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα. Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι βελτιώνουν την ανθεκτικότητα των μελισσών και θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερο μετά από την έκθεσή τους σε φυτοφάρμακα, σύμφωνα με τον ερευνητή Brendan Daisley.

Επίσης, ο Β. Daisley πρόσθεσε ότι οι μέλισσες θα μπορούσαν να λάβουν τα γαλακτοβακίλλια από τους μελισσοκόμους για να παρέχουν θρεπτική υποστήριξη και αντι-παρασιτοκτόνα αποτελέσματα στις μέλισσες.


«Η κατάρρευση των μελισσών θα ήταν καταστροφική για την ανθρωπότητα», εξήγησε ο Δρ. Gregor Reid στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη. «Μέχρι να σταματήσουμε τη χρήση φυτοφαρμάκων, πρέπει να βρούμε τρόπους για την προστασία του ανθρώπου και της άγριας ζωής από τις παρενέργειές τους. Τα προβιοτικά μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματική προστατευτική παρέμβαση».

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas