Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Θεραπεία με κρεμμύδι και μέλι για να προλάβετε την τριχόπτωση


Η εκτεταμένη τριχόπτωση και η δυσκολία των μαλλιών να αναπτυχθούν αποτελούν δύο από τα πιο συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Αν και έχει αποδειχτεί ότι είναι φυσιολογικό να πέφτουν από 50 ως 100 τρίχες τη μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περισσότερες.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις και στο μόνιμο άγχος, που με τον καιρό αποδυναμώνουν και αραιώνουν τα μαλλιά σας.

Το πρόβλημα δεν λύνεται εύκολα και σχεδόν πάντα απαιτούνται πολλές προσπάθειες για να ξαναβρούν τα μαλλιά τη ζωτικότητα και τον όγκο τους.

Ευτυχώς υπάρχει μια ευρεία ποικιλία εναλλακτικών θεραπειών, των οποίων τα συστατικά εξασφαλίζουν ωφέλιμες θρεπτικές ουσίες.

Μεταξύ αυτών βρήκαμε μια σπιτική θεραπεία με κρεμμύδι και μέλι, η οποία καταπολεμά την τριχόπτωση και χαρίζει στα μαλλιά υγιή λάμψη χάρη στις ιδιότητές της.
Δοκιμάστε τη!

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία με κρεμμύδι και μέλι;




Ο φυσικός χυμός κρεμμυδιού είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την αποφυγή της αραίωσης των μαλλιών και της υπερβολικής τριχόπτωσης.

Αυτό οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε θείο, ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στους θύλακες των τριχών προάγοντας την υγιή ανάπτυξή τους.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη θρεπτική ουσία θεωρείται μία από τις σημαντικές βάσεις του συστήματος της τρίχας, καθώς είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του κολλαγόνου και της κερατίνης σε καλά επίπεδα.

Το κρεμμύδι μπορεί επίσης να ελέγξει προβλήματα όπως η πιτυρίδα και οι μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές χημικές ουσίες του.

Επειδή είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η τακτική χρήση του συμβάλλει στην πρόληψη του πρόωρου γκριζαρίσματος και της αραίωσης των μαλλιών λόγω ηλικίας.

Έχει αποδειχτεί ότι η χρήση του συμβάλλει στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής και των ινών των τριχών, αντιστρέφοντας τη βλάβη που οφείλεται στις ελεύθερες ρίζες και στις τοξίνες.

Αν το συνδυάσετε με τις ωφέλειες του βιολογικού μελιού, έχετε μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση για την καταπολέμηση των ξηρών και αδύναμων μαλλιών και για την αύξηση της λάμψης τους.

Πώς θα φτιάξετε θεραπεία για τα μαλλιά χρησιμοποιώντας κρεμμύδι και μέλι:

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε 100% αγνό μέλι για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα από αυτή τη θεραπεία, καθώς τα επεξεργασμένα προϊόντα δεν περιέχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά.

Επιλεκτικά μπορείτε να προσθέσετε μια κάψουλα βιταμίνης Ε, ειδικά αν το πρόβλημα της τριχόπτωσης συνοδεύεται από αλλαγές στο τριχωτό της κεφαλής.

Υλικά

2 κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας αγνό μέλι (100 γραμμάρια)
1 κάψουλα βιταμίνης Ε (προαιρετικά)
1 αεροστεγές γυάλινο δοχείο

Οδηγίες

Καθαρίστε τα κρεμμύδια, τεμαχίστε τα και ρίξτε τα στο μπλέντερ.
Χτυπήστε τα για μερικά λεπτά μέχρι να έχετε ένα ζουμερό πολτό.
Βάλτε τον πολτό στο γυάλινο βάζο μαζί με το μέλι.
Αν θέλετε, προσθέστε την κάψουλα της βιταμίνης Ε.
Κλείστε σφιχτά το δοχείο και αφήστε το σε σκοτεινό μέρος για 48 ώρες.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα κομματάκια του κρεμμυδιού.

Μέθοδος χρήσης

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και τρίψτε τα με την αλοιφή των κρεμμυδιών κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ.
Βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, ειδικά τα σημεία όπου τα μαλλιά αραιώνουν.
Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι μπάνιου και περιμένετε δύο ώρες. Στη συνέχεια λουστείτε με το συνηθισμένο σαμπουάν σας.
Η μυρωδιά του κρεμμυδιού μπορεί να είναι λίγο δυνατή, όμως θα φύγει όταν τα μαλλιά στεγνώσουν.
Επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, αν και είναι καλύτερα να την εφαρμόζετε κάθε μέρα.
Έχετε υπόψη σας ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας όσον αφορά στην πρόληψη της τριχόπτωσης δεν είναι άμεσα ορατή, επομένως θα πρέπει να τη συνεχίσετε για αρκετούς μήνες.


Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα.



Για να συμπληρώσετε τη χρήση αυτής της σπιτικής θεραπείας είναι σημαντικό να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να πίνετε περισσότερο νερό.

Συμπεριλάβετε περισσότερες πηγές πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων στη διατροφή σας.

Ταυτόχρονα, διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων για τα μαλλιά που χρησιμοποιείτε συνήθως και βεβαιωθείτε ότι οι χημικές ουσίες τους δεν βλάπτουν τα μαλλιά σας.

Αν και μπορεί να μη δίνετε πολλή προσοχή, το πρόβλημα της υπερβολικής τριχόπτωσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συχνής χρήσης προϊόντων που δεν είναι κατάλληλα για τα μαλλιά σας.


Εξακολουθείτε να αγωνίζεστε κατά της τριχόπτωσης; Ετοιμαστείτε να εφαρμόσετε αυτή τη φυσική θεραπεία και να ανακαλύψετε μόνοι σας πόσο εξαιρετική είναι.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas