Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μελιού για να έχει συγκεκριμένη θρεπτική αξία:


 Είναι τα παρακάτω:

1) Να είναι απαλλαγμένο από φορτίο αντιβιοτικών ή φυτοφαρμάκων.

2) Να μην έχει καμία επιβάρυνση από μικρόβια και μύκητες.

3) Να μην έχει υποστεί θερμική επεξεργασία.

4) Να είναι φρέσκο και καλά συντηρημένο, σε επιλεγμένα και πιστοποιημένα δοχεία, για να μη δημιουργούνται ζυμώσεις και να μην επηρεάζεται η διατροφική αξία του.

5) Να περνάει τους απαραίτητους ελέγχους για να πιστοποιεί και να αποδεικνύει τις προδιαγραφές του.

6) Οι καταναλωτές να προσέχουν να είναι συσκευασμένο σε εργαστήριο που τηρεί συστήματα ασφάλειας, υγιεινής και ποιότητας (ISO, HACCP).

7) Τα καταστήματα που πωλούν μέλι να ελέγχουν όλες τις προδιαγραφές της νόμιμης συσκευασίας.

8) Να υπάρχει ετικέτα που δίνει την πλήρη ταυτότητα του προϊόντος –και όχι παραπληροφόρηση– στον καταναλωτή. Είναι αγορανομική παράβαση να αναγράφεται στον κώδικα συσκευασίας ετικέτας αγνό μέλι ή φυσικό προϊόν, όταν δεν τηρεί τις παραπάνω προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου