Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ: ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η΄ ΦΑΡΜΑΚΟ;


Προσωπική Μαρτυρία
Ονομάζομαι Χριστόφορος Παπα-Χριστοφόρου και είμαι μόνιμος κάτοικος του Πραστειού Κελλακίου της επαρχίας Λεμεσού. Είχα πάθει τενοντίτιδα στον δεξιό μου αντίχειρα. Πήγα σε φυσιοθεραπευτή κι έκανα φυσιοθεραπεία για δυο μήνες. Δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Μετά μου σύστησαν ένα βελονιστή. Έκανα κι εδώ για άλλους δυο μήνες θεραπεία με βελονισμό. Δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Τότες κάποιος συνάδελφος μελισσοκόμος μου είπε: “ Έχεις το φάρμακο έσω σου τζιαι ψάχνεις αλλού;
Χρησιμοποίησε το κεντρί της μέλισσας”. Έτσι κι έκανα. Έβαζα μια μέλισσα να με κεντρίζει στο συγκεκριμένο σημείο μια φορά την εβδομάδα. Το έκανα δέκα φορές. Τώρα το χέρι μου είναι μια χαρά.Η προσωπική μαρτυρία του συνάδελφου Χριστοφόρου μου κέντρισε το ενδιαφέρον να μάθω περισσότερα για το δηλητήριο της μέλισσας.
Έψαξα λοιπόν στο διαδίκτυο και βρήκα εξαιρετικές πληροφορίες, τις οποίες και αναφέρω πιο κάτω για ενημέρωση τόσο των μελισσοκόμων όσο και των καταναλωτών.Πρέπει όμως να τονίσω σε όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους και σε όλους τους άλλους που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο, ότι δε συστήνουμε σε κανένα να χρησιμοποιήσει από μόνος του το κεντρί της μέλισσας για να θεραπεύσει αρθρίτιδα ή τενοντίτιδα.
Ο συνάδελφος Χριστόφορος το έκανε με δική του ευθύνη και είδε ευεργετικά αποτελέσματα. Μπορεί κάποιος άλλος να κάμει το ίδιο και να δει διαφορετικά αποτελέσματα.
Γι αυτό συστήνουμε σε όλους, προτού χρησιμοποιήσουν το κεντρί της μέλισσας, για θεραπευτικούς σκοπούς, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό. Προσοχή υπάρχουν αλλεργικά άτομα στο κεντρί των μελισσών και άλλων υμενοπτέρων. Πιο κάτω αναφέρουμε πολλές περιπτώσεις που το δηλητήριο της μέλισσας είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Όλα αυτά έγιναν, όμως, από εξειδικευμένους γιατρούς σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα.
Πράγματι το δηλητήριο της μέλισσας είναι ειδικό λόγω συστατικών που περιέχει στη σύνθεσή του. Περιέχει περίπου 18 βιολογικά ενεργές ενώσεις, μερικές από τις οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να τις δημιουργήσουμε ή να τις συνθέσουμε με χημικές μεθόδους στο εργαστήριο. Σήμερα η πλειοψηφία αυτών των βιολογικά ενεργών ενώσεων μελετούνται σε βάθος και μέρα με τη μέρα ανακαλύπτονται όλες οι χρήσιμες και ωφέλιμες ιδιότητές τους. Το δηλητήριο της μέλισσας παράγεται από ειδικούς αδένες, τους ιογόνους αδένες των εργατριών και συγκεντρώνεται στην ιοδόχο κύστη που μπορεί να περιέχει μέχρι ο,3 – ο,4 χιλιοστά του γραμμαρίου.



Από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί το δηλητήριο διαφόρων ζώων σε μικρές δόσεις με μεγάλη επιτυχία για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, τόσο από την ορθόδοξη όσο και από την εναλλακτική ιατρική. Όμως, η κορωνίδα της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας παραμένει το δηλητήριο της μέλισσας .
Το δηλητήριο της μέλισσας είναι ένα πολύπλοκο μείγμα χημικών ουσιών, που έχει φαρμακευτική δράση και επηρεάζει τη φυσιολογία ενός οργανισμού. Περιέχει ένζυμα, πρωτεΐνες, πεπτίδια, μεταλλικές ουσίες, οργανικά οξέα, φορμικό οξύ, αντιβιοτικές ουσίες και κυστίνη. Διεγείρει τους αδένες του φλοιό-επινεφριδίου και την παραγωγή κορτιζόνης .
Το δηλητήριο της μέλισσας ήταν γνωστό στους ανθρώπους και ως φάρμακο από τα πανάρχαια χρόνια. Η θεραπευτική του επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό αναφέρεται σε συγγράμματα του Ιπποκράτη (4ος αι. π.Χ. ) και του Πλίνιου (2ος αι. π.Χ.). Σήμερα γίνονται έρευνες σε όλο τον κόσμο, ώστε να διασωθούν και να καταγραφούν όλες αυτές οι αναφορές .Όπως βλέπετε η θεραπευτική ιδιότητα του δηλητηρίου της μέλισσας ήταν γνωστή από πολύ παλιά. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι γνώριζαν από τότε για τις θεραπευτικές ιδιότητές του.
Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν και γίνονται πολλές έρευνες για τη χημική σύστασή του, τη δράση του και τις ιδιότητές του. Όλα ξεκίνησαν από την παρατήρηση ότι οι μελισσοκόμοι δεν αντιμετώπιζαν επώδυνες ρευματοπάθειες και αρθρίτιδες. Σίγουρα το δηλητήριο της μέλισσας έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματικό από τα αυθεντικά φάρμακα. «Όλα στη γη είναι δηλητήριο. Τίποτε δε στερείται και το δηλητήριο της μέλισσας . Μόνο η δόση μετατρέπει την ουσία σε δηλητήριο . Σοφά λόγια Επιστημόνων». Σε πολλές χώρες του εξωτερικού το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται από τις διάφορες βιομηχανίες φαρμάκων για την παραγωγή σκευασμάτων για θεραπεία της αρθρίτιδας, των ρευματικών παθήσεων, της κατά πλάκα σκλήρυνσης, τις νευρομυαλγίες , το γαστρικό έλκος, την αρτηριοσκλήρωση κ.α. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν έχει ακόμη αρχίσει η εκμετάλλευσή του.
Τα διάφορα συστατικά του, όπως είναι τα πεπτίδια, έχουν δράση αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετική,
αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή. Ρυθμίζουν επίσης το επίπεδο της κορτιζόνης του σώματος με τη δράση τους στα επινεφρίδια. 
Αποδείχθηκε από Ρώσους επιστήμονες ότι το δηλητήριο της μέλισσας συμβάλλει στα τριχοειδή αγγεία και στη μικρή αρτηριακή πίεση αφού αυξάνει τη ροή του αίματος στα όργανα βελτιώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό το μεταβολισμό του ανθρώπινου οργανισμού. Αυξάνει την ποσότητα της αιμογλοβίνης και των λευκών αιμοσφαιρίων και μειώνει το πάχος των θρόμβων στο αίμα και γίνεται έτσι πολύ χρήσιμο για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στην θρομβοφλεβίτιδα.
Το δηλητήριο μέλισσας συμβάλλει ακόμη στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, παρέχει τονωτική επίδραση στους μυς της καρδίας και μειώνει την πίεση του αίματος. Βελτιώνει την γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών, της όρεξης, του ύπνου και την αύξηση της ζωτικότητας. Ενισχύει και ανακουφίζει το σώμα από τους πόνους, γι’ αυτό χρησιμοποιείται για την θεραπεία ρευματοειδών παθήσεων καθώς και της αρθρίτιδας. 

Μια εταιρεία φαρμάκων από τη Νέα Ζηλανδία ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε ένα παυσίπονο φάρμακο για τους πόνους της αρθρίτιδας. Το φάρμακο κατασκευάζεται από μέλι που παίρνουν οι μέλισσες από το δένδρο Μανούκα και από σκόνη δηλητηρίου της μέλισσας.
Έχει κυκλοφορήσει και χρησιμοποιείται το φάρμακο αυτό, με το όνομα Nectar Ease, για θεραπεία της αρθρίτιδας, εδώ και 13 χρόνια. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ( Nelson Honey and Marketing ) επιδιώκουν να εξασφαλίσουν άδεια εμπορίας και διάθεσης του προϊόντος αυτού και στην Ε.Ε. και υποστηρίζουν ότι η ανάμιξη σκόνης δηλητηρίου της μέλισσας με μέλι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και παρά το γεγονός ότι περιέχει δηλητήριο της μέλισσας είναι απολύτως ασφαλές.
Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 2000 συγγράμματα για το θέμα αυτό σε όλο τον κόσμο.Άριστη επίδραση και καλά αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί όταν χρησιμοποιήθηκε το δηλητήριο μελισσών για την θεραπεία της νευραλγίας και άλλων παθήσεων των νεύρων, καθώς και για οργανισμούς που πάσχουν από ψηλή αρτηριακή πίεση. Το δηλητήριο της μέλισσας σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ως συμπληρωματική θεραπεία σε πολλές ασθένειες έφερε άριστα αποτελέσματα.
Η θεραπεία διαφόρων ασθενειών του ανθρώπου με τσιμπήματα της μέλισσας είναι πολύ γνωστός τρόπος από πολλούς λαούς του πλανήτη μας. Τα μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι ο πόνος και το στρες που προκαλούν στους ασθενείς στην αρχή των θεραπευτικών επισκέψεων. H χρήση του δηλητηρίου της μέλισσας για θεραπεία ασθενειών έχει δοκιμασθεί με επιτυχία από το Δόκτορα Mraz (μελισσοκόμος και ο ίδιος) στο Middlebury του Βερμόντ εδώ και 60 χρόνια και επιμένει ότι η χρήση του πρέπει να εφαρμοσθεί σε όλα τα νοσοκομεία σε περιπτώσεις που τα συμβατικά φάρμακα δε φέρουν πλέον κανένα αποτέλεσμα.
Μετά την χρήση του δηλητηρίου της μέλισσας στην παραδοσιακή θεραπεία ασθενειών, τώρα χρησιμοποιείται και σαν συμπλήρωμα υγιεινής διατροφής. Η Νέα Ζηλανδία πρώτη και η Αυστραλία δεύτερη στον κόσμο, είναι οι χώρες που κάνουν χρήση με μείγματα μελιού και δηλητηρίου μελισσών για διατροφικούς σκοπούς, πέρα από τις κρέμες και τις λοσιόν για το πρόσωπο και το δέρμα. Οι δόσεις των προϊόντων ρυθμίζονται ανάλογα με το άτομο . Τα προϊόντα του δηλητηρίου φέρνουν την ανακούφιση στους πόνους και επιταχύνουν την διαδικασία ίασης και αποκατάστασης .
Εργαστηριακές έρευνες που έγιναν από μια ομάδα ερευνητών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σε καρκινοπαθή άτομα έδειξαν , ότι η Μελιτίνη, μια ουσία που βρίσκεται στο δηλητήριο της μέλισσας, έδρασε θετικά στη θεραπεία του καρκίνου. 
Συγκεκριμένα η Μελιτίνη σκότωσε τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επηρεάσει τα υγιή κύτταρα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι η Μελιτίνη ενεργεί άμεσα στην επιφάνεια των καρκινογόνων κυττάρων και τα σκοτώνει ενώ δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα.
Ευχόμαστε οι Αυστραλοί Επιστήμονες καθώς και άλλοι Επιστήμονες από όλον τον κόσμο να συνεχίσουν τις έρευνές τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της Μελιτίνης στην καταπολέμηση του καρκίνου που θα έχει και λιγότερες παρενέργειες.

Κεντρί της μέλισσας: Δηλητήριο ή φάρμακο;
Του Λεόντιου Ιωάννου
Δασκάλου – Μελισσοκόμου

Βιβλιογραφία
1. Βιολογική Μελισσοκομία Πέλλας
2. Βιολογική Μελισσοκομία Πέλλας
3. Melissokomia.com ( ηλεκτρονικό περιοδικό μελισσοκομίας)
4. Αρκαδικό μέλι (Το δηλητήριο της μέλισσας )
5. News.Trikki.gr (δηλητήριο της μέλισσας κατά της αρθρίτιδας )
6. Αναρτήθηκε από ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΠΕΛΛΑΣ-ORGANIC APICULTURE PELLAS στις 8:47 π.μ.
7. Ετικέτες ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
8. Το δηλητήριο της μέλισσας Κατερίνα Καρατάσου – thomasdidimos

Το είδαμε εδώ. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas