Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Έλληνας μελισσοκόμος κερδίζει την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό


Ο γενετιστής – μελισσοκόμος Βαρσάνης Ιωάννης, έκανε για μια ακόμα φορά περήφανη τη χώρα μας, παρουσιάζοντας τη μελέτη του σχετικά με τις επιδράσεις της ΤετραΥδροΚαναβινόλης στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας της κυψέλης.
Έπειτα από μακροχρόνιες μελέτες και παρατηρήσεις, ο νεαρότερος έως σήμερα, νικητής του βραβείου έρευνας και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου
 της Οξφόρδης, σχετικά με τη διατήρηση και αναδιοργάνωση των φυσικών πόρων, για πρώτη φορά κατάφερε να αποδείξει την άμεση συσχέτιση, της χρήσης της δραστικής ουσίας THC, με τη μορφή του υποκαπνισμού, με τη μη φυσιολογική συμπεριφορά το σμήνους.
Συγκεκριμένα: 
H προσωρινή αλλοίωση που ο λαμπρός μας επιστήμονας απέδειξε, ήταν η ξαφνική “χαλάρωση” της λειτουργίας της κυψέλης, η μετάθεση των εργασιών, όλων των μελών και κάθε κάστας του συνόλου της, για αργότερα, απότομη αλλαγή των προτεραιοτήτων με σημαντικότερη την αναζήτηση τροφής με βάση τη δομή της σοκολάτας καθώς και το συνδυασμό τους με μουσικά ερεθίσματα, και ηχητικούς τόνους του πασίγνωστου “Bob marley & the wailers” (χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το αίτιο).

Ο Ιάπωνας πρόεδρος της επιτροπής, Νας Κη Φιν, δήλωσε πως, ” Ίσως για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά εχθρούς της κοινωνίας της Apis Meliferra, όπως τη Varroa μα και τη νεότερη απειλή για το ευαίσθητο οικοσύστημα τους, το πρωτόζωο listentome.

Η μελέτη του κυρίου Βαρσάνη, θα δημοσιευτεί αρχικά στο American Jurnal of Roentgenology και κατόπιν θα αναδημοσιευτεί στα κλαδικά περιοδικά και Blog. Ως έπαθλο, πέρα από το χρηματικό ποσόν των 35.000€, ο κύριος Βαρσάνης, ανακηρύχθηκε, επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου