Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τρελό μέλι για τρελό sex


 Ορισμένα άτομα στην γειτονική Τουρκία με την ελπίδα να τονώσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, χρησιμοποιούν το λεγόμενο «τρελό μέλι», αλλά αντί για αυτό βρίσκονται κατευθείαν στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείο.
Το μέλι, που παράγεται από το νέκταρ ενός συγκεκριμένου είδους Ροδόδενδρου, έχει από την αρχαιότητα συνδεθεί με τροφική δηλητηρίαση, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα πολλά περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Τουρκία.
Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, το «τρελό μέλι», όπως ονομάστηκε χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό φάρμακο για γαστρεντερικά προβλήματα, αλλά ακόμα συχνότερα ως σεξουαλικό διεγερτικό.
Τούρκοι ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Άγκυρας κατέγραψαν 21 περιπτώσεις δηλητηριάσεων από το «τρελό μέλι» στη χώρα τους σε διάστημα πέντε ετών. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς ήταν μεσήλικες ή ηλικιωμένοι, δημογραφικό στοιχείο που σύμφωνα με τους μελισσοκόμους επιβεβαιώνει τη χρήση του συγκεκριμένου μελιού για την αύξηση των σεξουαλικών αποδόσεων.
Το πρόβλημα με το «τρελό μέλι» είναι η περιεκτικότητά του σε δρομεδοτοξίνη που προκαλεί χαμηλή αρτηριακή πίεση, μείωση του καρδιακού ρυθμού, εμετούς, ζάλη και λιποθυμία. Οι περισσότεροι αγοραστές στην Τουρκία γνωρίζουν ότι προμηθεύονται ένα «ιδιαίτερο μέλι» και έχουν ήδη συζητήσει τις ενδεχόμενες παρενέργειες με τους μελισσοκόμους που το πωλούν.
Η δηλητηρίαση προκαλείται επειδή οι καταναλωτές τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα μελιού από την «παραδοσιακά» προτεινόμενη, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για την έρευνα, μελετήθηκαν οι φάκελοι 200.000 ασθενών από τον Δεκέμβριου του 2002 έως τον Ιανουάριο του 2008. Διαπιστώθηκε ότι 21 περιπτώσεις ήταν δηλητηριάσεις από το «τρελό μέλι». Οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα όπως ζάλη, ναυτία και εμετό μια ώρα αφού είχαν καταναλώσει το μέλι.
Από τους 21 ασθενείς, οι 18 ήταν άνδρες ηλικίας από 46 έως 86. Αφού τους χορηγήθηκε ειδική αγωγή εγκατέλειψαν το νοσοκομείο εντός μιας ή δύο ημερών. Οι επιστήμονες αναζητώντας τους λόγους που οι άνθρωποι αυτοί κατανάλωσαν το μέλι ενημερώθηκαν από τους μελισσοκόμους ότι οι άντρες στην ηλικία των 40 και τα 50 αγόρασαν το μέλι αποκλειστικά για βελτιώσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.
Το Ροδόδενδρο, από το οποίο παράγεται το μέλι, είναι αειθαλής θάμνος που ευδοκιμεί σε θέσεις ημισκιάς ή σκιάς και υγρό έδαφος. Όλα τα μέρη του Ροδόδενδρου, φύλλα, οφθαλμοί, άνθη είναι πολύ δηλητηριώδη. Ιδιαίτερα τοξικό φαίνεται πως είναι το κίτρινο Ροδόδενδρο που φύεται περιορισμένα στη Λέσβο. «Ο Αγούγδουρας ψακώνει τα ζώα και ψοφάνε», λένε οι κάτοικοι της Λέσβου για το Ροδόδενδρο. Πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση του ήρθαν στο φως, από τον καθηγητή της Δασολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Κ, Παπαϊωάννου, με μια ανακοίνωση του (3-12-1949) στην Ακαδημία Αθηνών. Κατά τον κ. Παπαϊωάννου η γεωγραφική εξάπλωση του ξανθού ροδόδενδρου: Κεντρικός και Δυτικός Καύκασος, Εύξεινος Πόντος, Γεωργία, Αρμενία, Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Αυστρία, Γιουγκοσλαβία και Λευκορωσία.

Το μέλι του Ροδόδενδρου ήταν γνωστό στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Ο Αριστοτέλης και μετά από αυτόν ο Διοσκουρίδης και Πλίνιος μιλούν για ένα είδος μελιού στον Πόντο, που το ονόμαζαν εκεί «μαινόμενο» και που προκαλεί ένα είδος λύσσας. Στο φαρμακερό αυτό μέλι του Πόντου υπέκυψε το 401 π.Χ. στην Κολχίδα, η στρατιά του Αρταξέρτη. Οι στρατιώτες χάρηκαν το μέλι της περιοχής, αλλά δεν άργησαν να αισθανθούν σοβαρές διαταραχές. Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα, είχαν πέσει κάτω και έδιναν την εντύπωση νεκρών.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas