Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Σπιτικές καραμέλες για το βήχα με μέλι και μέντα


Μέλι και βήχας.

Ο χειμώνας ήρθε. Όμορφη εποχή για πολλούς και για άλλους όχι και τόσο.
Οι πρώτοι χαίρονται τις χειμερινές εξορμήσεις το χουχούλιασμα κάτω από τα σκεπάσματα και κυρίως το χιόνι. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που κυκλοφορούν την μισή εποχή με βήχα, καταρροή και γενικά αυτό που λέμε  (άρρωστο).
Αυτοί που ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία από το να δίνετε μια περιούσια σε γιατρούς, φαρμακοποιούς σε σιρόπια, χάπια κλπ δημιουργήστε μόνοι σας σπιτικές καραμέλες για το βήχα χωρίς κόπο και χρόνο. Η πρόταση μας για αυτούς που ταλαιπωρούνται με συνάχι και πονόλαιμο είναι: καραμέλες για το λαιμό με μέλι και μέντα.
Υλικά:

1)  Φλιτζάνι ζάχαρη
​2) ½ φλiτζάνι νερό
3) 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
4) 2 κουταλάκια μέλι θυμαρίσιο
5)10ml βάμα μέντας
6) 2-3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, το φλιτζάνι με τη ζάχαρη, το νερό, μια κουταλιά της σούπας λεμόνι στημένο. Επίσης ρίχνουμε 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο (το οποίο λειτουργεί ως μαλακτικό για το λαιμό) καθώς και 10 ml βάμα μέντας και 2-3 πολτοποιημένα γαρύφαλλα (τα οποία έχουν αντισηπτικές ιδιότητες). Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά με σκοπό να δέσει το μείγμα μας για 10 λεπτά. Αμέσως μετά και αφού το μείγμα μας έχει στερεοποιηθεί και έχει πάρει μια πιο συμπαγή μορφή το τοποθετούμε με κουτάλι  προσεκτικά σε αντικολλητική χάρτινη επιφάνεια  έτσι ώστε να σκληρύνει για τα καλά.

tip: προσθέστε λίγη άχνη για περισσότερη νοστιμιά


Ημερήσια δόση : 3 καραμέλες την ημέρα (τον γιατρό τον κάνουν πέρα).

1 σχόλιο :

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas