Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

8 τρόποι για να διαπιστώσετε αν το μέλι σας είναι φυσικό


Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε μέλι σχεδόν από παντού, οι πωλητές χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους προκειμένου να πωλούν είδη μελιού που δεν είναι 100% φυσικά. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα μάθετε πώς να ξεχωρίζετε αν το μέλι που αγοράσατε είναι φυσικό ή όχι.

1. Το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει είναι να διαβάσετε τη σύστασή του στο πίσω μέρος του βάζου. Ο κατασκευαστής πρέπει να καθορίζει τα συστατικά καθώς και το ποσοστό που περιέχονται στο μέλι.

2. Το φυσικό μέλι δεν έχει κολλώδη υφή. Βάλτε λίγο ανάμεσα στα δάχτυλά σας και τρίψτε τα ελαφρά. Το φυσικό μέλι θα απορροφηθεί από το δέρμα σας. Αν δείτε ότι γίνεται κολλώδες, σημαίνει ότι περιέχει ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.

3. Βάλτε λίγα κουταλάκια του γλυκού μέλι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια θερμάνετέ τη σε υψηλή θερμοκρασία. Το φυσικό μέλι θα καραμελώσει, ενώ το νοθευμένο θα γίνει αφρώδες και θα βγάλει φυσαλίδες.

4. Ρίξτε μερικές σταγόνες μέλι σε ένα χαρτί για να διαπιστώσετε την καθαρότητα των συστατικών. Ύστερα από λίγο, αν απορροφηθεί από το χαρτί, τότε πρόκειται για φυσικό προϊόν. Το μέλι που έχει πολύ νερό θα λιώσει το χαρτί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

5. Ρίξτε λίγο μέλι κοντά σε μια φωλιά μυρμηγκιών. Αν τα μυρμήγκια έλκονται από το μέλι, τότε είναι φυσικό.

6. Βάλτε λίγο μέλι μέσα σε νερό. Αν σκληρύνει και πέσει στον πυθμένα του ποτηριού, σημαίνει ότι είναι φυσικό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διαλυθεί στο νερό.

7. Το φυσικό μέλι αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα και τη γλώσσα σε αντίθεση με το νοθευμένο που δεν έχει παρόμοια αποτελέσματα.


8. Το φυσικό μέλι γίνεται βαρύτερο όταν το απλώσετε πάνω σε μια φέτα ψωμιού, ενώ το νοθευμένο απλώς θα μουσκέψει την επιφάνειά της.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas