Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 2 Recovered Recovered copy

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ 

logo

 

 ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ 

LOGO SYMBEEOSIS

 

🐝
Το 12ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του site www.greekhoneyfestival.gr και προσφέρει την δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της μελισσοκομίας να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον Μελισσοκομικό Τομέα.
 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης δωρεάν το Συνέδριο μέσω του καναλιού του ΕΟΣΣ στο Youtube: 

Σάββατο 4/12 Πρωινή Συνεδρία: https://www.youtube.com/watch?v=2jGi7my3qgU

Σάββατο 4/12 Απογευματινή Συνεδρία: https://www.youtube.com/watch?v=1QuIu8s-xfE

Κυριακή 4/12 Πρωινή Συνεδρία: https://www.youtube.com/watch?v=jmL1kWuaC-I 

Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών του Συνεδρίου:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 

     4 & 5 Δεκεμβρίου 2021

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ν. Κατσαρός , π. Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ν. Εμμανουήλ , Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Ε. Ψαχούλια, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

ΜΕΛΗ:

Β. Ντούρ aς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Η. Χαλακατεβάκης, Μέλος ΔΣ ΟΜΣΕ, Μέλος ΔΣ Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης

   

ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

10.00 - 10.15 Προσέλευση

10.15 - 10.30 Χαιρετισμοί

10.30 - 10.45 Τεχνητό Μέλι που δεν Προέρχεται από Μέλισσες, Κυκλοφορεί από το

                      Δεκέμβρη του 2020 στις Ασιατικές Αγορές

   Ν. Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας

   & Διαιτολογίας New York College      

10.45 - 11.00 Η Διαδρομή του Ελληνικού Μελιού τα Τελευταία 50 χρόνια…με το Βλέμμα του Συσκευαστή

        Γ. Πίττας, Αντιπρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών 

        Προϊόντων Κυψέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών

        Εξαγωγέων Μελιού (Σ.Ε.Τ.Σ.Ε.Μ.), Πρόεδρος της Μελισσοκομικής Εταιρείας «Αττική»

       -Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ

11.00 - 11.15 Υπάρχει Μέλλον για την Ελληνική Μελισσοκομία; Τι την Εμποδίζει για μια

                      Ανοδική Πορεία

   Β. Ντούρaς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

11.15 - 11.30 Η Αναγεννητική Μελισσοκομία, από τη Θεωρία στην Πράξη

        Ε. Φύτρος, Γεωπόνος – Μελισσοκόμος, Υπεύθυνος Μελισσοκομίας της Symbeeosis

        HERBS & BEES IKE          

11.30 - 11.45  Επιστήμη των Πολιτών και πως τη Χρησιμοποιούμε στη Μελισσοκομία –

                       Το Πρόγραμμα INSIGNIA

    Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Διευθύντρια  

    Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

11.45 - 12.00  Ερωτήσεις – Συζήτηση

12.00 - 12.15  Ανάδειξη της Ποιότητας και Αυθεντικότητας του Ελληνικού Μελιού -  Μελέτη

        του Πτητικού Κλάσματος και των Αρωματικών Ενώσεων ως ένας Βασικός Δείκτης  Προώθησης

    Ν. Θωμαϊδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών

12.15 - 12.30  Ποιοτικός Έλεγχος Μελιού: Νοθεία και Φυσικές Αποκλίσεις

    Χ. Τανανάκη, Δ. Κανέλης, Β. Λιόλιος, Μ. Ροδοπούλου

    Εργαστήριο Μελισσοκομίας Σηροτροφίας, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο

    Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

12.30 - 12.45Βελτιστοποίηση Μελισσοκομικών Πρακτικών για τη Μείωση του Μικροβιακού Φορτίου της Νωπής Γύρης

   Β. Λιόλιος, Δ. Κανέλης, Μ. Ροδοπούλου, Χ. Τανανάκη

   Εργαστήριο Μελισσοκομίας Σηροτροφίας, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο

   Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

12.30 - 12.45 Επίδραση της Τροφοδότησης των Μελισσιών στο Μεταβολομικό Προφίλ του Βασιλικού Πολτού

       Δ. Κανελης 1, Χρ. Βιργιλιου 2, Χρ Τανανακη 1, Α. Πινα 2, Ε. Γκίκα 3, Α. Ζωτου 2,  

       Γ. Θεοδωρίδης 2

         1 Εργαστήριο Μελισσοκομίας Σηροτροφίας, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

         Θεσσαλονίκης

         2 Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

         3 Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

          Θεσσαλονίκης

13.00 - 13.15 Αντιμικροβιακή Δράση Αμιγών Κατηγοριών Μελιού έναντι των Παθογόνων Pseudomonas Syringae και Paenibacillus Lavrae και Συσχέτιση της με το Υδατανθρακικό τους Προφίλ

        Μ.Α Ροδοπούλου 1, Β. Λιόλιος 1, Δ. Κανέλης 1, Ο. Μενκίσογλου-Σπυρούδη 2,

        Χ. Τανανάκη 1

           1 Εργαστήριο Μελισσοκομίας Σηροτροφίας, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

           Θεσσαλονίκης

            2 Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 13.15 - 13.30 Ποια είναι η Bιοδραστικότητα του Ελληνικού Μελισσόψωμου

         Ν. Ασούτης Διδάρας , Ι. Καφαντάρης, Τ. Γ. Δημητρίου, Χ. Μιτσάγγα,                 

         Κ. Καρατάσου, Ι. Γιαβάσης, Δ. Στάγκος, Γ. Δ. Αμούτζιας, Φ. Χατζήνα,              

         Μ. Δάσκου, Δ. Μόσιαλος,

         Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας Μικροβίων Μοριακής Βακτηριολογίας – Ιολογίας, 

         Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

13.30 - 13.45  Ταυτοποίηση Μελισσών που Χρησιμοποιούνται για Αναπαραγωγή στην Ελλάδα με τη Χρήση Μοριακών Δεικτών

        Π. Βούλγαρης1, Φ. Χατζήνα2, Ε. Πάνου1, Χ. Εμμανουήλ3, Μ. Μπουγά1, Ν. Εμμανουήλ1

        1 Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

        2 Τμήμα Μελισσοκομίας - Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

        3 Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  

        Θεσσαλονίκης

13.45 - 14.00  Ερωτήσεις – Συζήτηση

Απογευματινή Συνεδρία

17.00 – 17.15  Μελετώντας την Ποιότητα Πρόπολης, Γύρης και Βασιλικού Πολτού στον "Παράδεισο" της Φυτικής Βιοποικιλότητας των Πρεσπών

         Ι. Χήνου, Καθηγήτρια - Διευθύντρια Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας

        Φυσικών Προϊόντων, Φαρμακευτικού Τμήματος ΕΚΠΑ    

17.15 – 17.30 Μέλι και Πρόπολη Σαμοθράκης. Αντιοξειδωτική Δράση, Πολυφαινολικό Φορτίο και Αντιμικροβιακή Δράση κατά Τροφιμογενών Παθογόνων Βακτηρίων

        Π. Περουκίδου, Ε. Ποσταλή, Ε. Γκιαούρης , Α. Παπαχριστοφόρου,

        Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Σχολή Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο

        Αιγαίου

17.30 – 17.45 Εξέταση Μελισσοκομικών Δειγμάτων από όλη τη Χώρα: Ερευνητική

         Δραστηριότητα του Εργαστηρίου Τοξικολογικού Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων του

         Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στο τομέα της Μελισσοκομίας

         Δρ. Κ. Κασιώτης, Χημικός, Διευθυντής Ερευνών,

     Δρ Κ. Μαχαίρα, Προϊσταμένη Εργαστηρίου, Διευθύντρια Ερευνών.

         Εργαστήριο Τοξικολογικού Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων, Επιστημονική Διεύθυνση

         Ελέγχου Γ. Φαρμάκων & Φαρμακευτικής, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

17.45 – 18.00  Χαρτογράφηση Μελιού Νησιωτικής Ελλάδας, Κυκλάδες και Β.Α. Αιγαίο,   

     Κέα-Σύρος-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμος, 2017-2020

     Σ. Ιωσηφίδου, Κ. Μπεργελέ, Χ. Σακελλαρίου, Δ. Τσίπη

                        Γενικό Χημείο του Κράτους, Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών  

18.00 – 18.15  Καραμελόχρωμα στο Μέλι: Γιατί Προκαλεί Ανησυχία και πως Ανιχνεύεται.

    Π. Α. Ταραντίλης, Καθηγητής Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης Φυσικών

    Προϊόντων1,

    Χ. Παππάς, Αν. Καθηγητής Ενόργανης Ανάλυσης-Βιοφασματοσκοπίας1,

    Π. Κ. Ρεβέλου, Δρ., Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια1,

    Μ. Ξαγοράρης, Υποψήφιος Διδάκτορας1

           1Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Σχολή

          Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

          Ε. Αλυσσανδράκης, Επίκουρος Καθηγητής Ασφάλειας και Ποιότητας

          Τροφίμων2,

            2 Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό

    Πανεπιστήμιο

18.15 – 18.30  Διεγερτικά και Αντιβιοτικά στο Μέλι. Ανακλήσεις σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή

                       Ένωση

                       Γ. Σειραγάκης, Χημικός Τροφίμων M.Sc Διευθυντής Food Allergens Lab

 18.30 - 18.45  Ερωτήσεις – Συζήτηση

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωινή Συνεδρία

10.00 - 10.15 Εκπαίδευση στη Μελισσοκομία - ΙΓΕ

   Δ. Κυριακόπουλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών

10.15 - 10.30 Βιωσιμότητα και Μελισσοκομία: η Αρχή μιας Συζήτησης

                      Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Επόπτρια Μελισσοκομίας  Κ.Μ. Λάρισας

10.30 - 10.45 Από τα Βουνά στις Αγορές: Μελισσοκομικό Επιχειρείν

                      Γ. Αθανασιάδης, Ιδρυτής της Bee Naturalles, Βιολογικός Μελισσοκόμος,

                      Φυσικός, Εκπαιδευτής MSc, MA

10.45 - 11.00  Τα Ελληνικά Μελισσοκόφινα

Γ. Μαυροφρύδης, Εργαστήριο Βιογεωγραφίας & Οικολογίας, Τμήμα

Γεωγραφίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου                

11.00 - 11.15  Δασικές Πυρκαγιές και Μελισσοκομία: Έννοιες Συμβατές;

    Ν. Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Γ.Π.Α.

    Α. Τσαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής Γ.Π.Α.

11.15 - 11.30 Προτεινόμενες Δράσεις για την Ανάκαμψη της Μελισσοκομίας σε Καμένες Περιοχές: Η περίπτωση της Βόρειας Εύβοιας

   Α. Τσαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής Γ.Π.Α.

   Ν. Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Γ.Π.Α.

11.30 - 11.45 Ερωτήσεις – Συζήτηση

11.45 - 12.00 Κλιματική Αλλαγή και Μέλισσα

   Εμ. Μαυρουπλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου,

        Γραμματέας Δ.Σ ΟΜΣΕ

12.00 - 12.15 Η Εξάχνωση του Οξαλικού Οξέος

                       Δ. Νικολάου, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

12.15 - 12.30 Μουσείο Μέλισσας στο νησί της Ρόδου

        Ν. Μελισσουργός, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου, Πρόεδρος της Μελισσοκομικής     

        Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Μουσείου Μέλισσας στο νησί της Ρόδου

12.30 - 12.45 Οι ιδιαιτερότητες στην Άσκηση Μελισσοκομίας στο Νησί της Ρόδου

        Ν. Μελισσουργός, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου, Πρόεδρος της Μελισσοκομικής

        Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Μουσείου Μέλισσας στο νησί της Ρόδου

 12.45 - 13.00 Βασιλικός Πολτός. Μύθος ή Πραγματικότητα;

         Χ. Κουβαρά, Βασιλοτρόφος, Παραγωγός Βασιλικού Πολτού,

         Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρεθύμνης «Μελιττεύς»

 13.00 - 13.15 Οργάνωση Μελισσοσμηνών ή/& ... Μελισσοκόμων

Δ. Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα,

                       Μ. Κοντογιάννη, Κτηνοτρόφος

 13.15 - 13.30 Ερωτήσεις – Συζήτηση

                                            

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. 2103610265 Fax. 2103610276 email. info@greekhoneyfestival.gr

www.greekhoneyfestival.gr www.facebook.com/festivalmeliou

 


 

H έκθεση

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.

Στόχος και του 12ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2021

 

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

 

 

Γενικές πληροφορίες:

Τόπος: ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 4μμ– 9μμ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 10πμ – 9μμ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 10πμ – 9μμ

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas