Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τι Μέλι γενέσθαι; Πρακτική Μελισσοκομία σε απλά βήματα


Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου:

  • Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 
  • Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 
  • Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016



Περιεχόμενο σεμιναρίου:
1η Ενότητα: Εισαγωγή

Μελισσοκομία : Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα
‘Ελεγχος αλλεργίας
Η ζωή στο μελίσσι
Πως επισκεπτόμαστε τα μελίσσια
Με πόσα μελίσσια ξεκινάμε

2η Ενότητα: Κυψέλες

Μεγέθη και είδη κυψελών
Τα μέρη της κυψέλης
Τι πρέπει να προσέξουμε κατά της αγορά των κυψελών
Πως προετοιμάζουμε μια κυψέλη

3η Ενότητα: Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε
Που και πως χρησιμοποιείται

4η Ενότητα: Πως φροντίζουμε ένα μελίσσι

Επιλογή τοποθεσίας
Τοποθέτηση κυψελών
Πως ανοίγουμε ένα μελίσσι
Τι ελέγχουμε και πως
Πως προσθέτουμε πλαίσια
Πως προσθέτουμε πάτωμα
Πότε και πως τροφοδοτούμε ένα μελίσσι
 Σμηνουργία και πως αντιμετωπίζεται
Τι κάνουμε όταν το μελίσσι δεν έχει βασίλισσα

5η Ενότητα: Προϊόντα κυψέλης

Τι προϊόντα μπορούμε να πάρουμε από μία κυψέλη

6η Ενότητα: Τρύγος – Αποθήκευση μελιού

Προετοιμασία
Πως μαζεύουμε το μέλι από την κυψέλη
Πως βγάζουμε το μέλι από τις κυρήθρες
Τι κάνουμε τις κυρήθρες μετά
Πότε και πως συσκευάζουμε το μέλι
Πως αποθηκεύουμε το μέλι

7η Ενότητα: Μεταφορά μελισσιών

Πως μεταφέρουμε τα μελίσσια εντός του μελισσοκομείου ή σε άλλη περιοχή

8η Ενότητα: Εχθροί – Ασθένειες – Αντιμετώπιση

Ποιοι είναι οι εχθροί των μελισσών και πως τους αντιμετώπιζουμε
Ποιες είναι οι ασθένειες των μελισσών και πως τις αντιμετωπίζουμε


Κόστος συμμετοχής: 60 € + Φ.Π.Α.
* Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης του σεμιναρίου, την παροχή της παρουσίασης του σεμιναρίου & λοιπού επιμορφωτικού υλικού σε ψηφιακά αρχεία (e-σημειώσεις σε CD), τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης του σεμιναρίου και την παροχή coffee break (καφές, χυμοί, αναψυκτικά)

Χώρος Διεξαγωγής: ΑΘΗΝΑ: Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Αττικής (Bic of Attica), Αριστείδου 9 Πλ.Κλαυθμώνος


Βιογραφικό σημείωμα της Άννας ΤσολάκηHome Βιογραφικό σημείωμα της Άννας Τσολάκη:

Υπήρξε για πάνω από 20 χρόνια στέλεχος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.

Εδώ και μερικά χρόνια αποφάσισε να κάνει στροφή στην επαγγελματική της καριέρα αλλά και στη ζωή της γενικότερα.

Ασχολείται πλέον με αυτό που πάντα αγαπούσε πραγματικά, την Μελισσοκομία.
Στην αρχή παρακολούθησε με επιτυχία και έλαβε τις σχετικές πιστοποιήσεις σε μία σειρά εκπαιδευτικών & επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενα:
– την Μελισσοκομία
– την Επαγγελματική Μελισσοκομία
– τον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό στον Γεωργικό τομέα
Ασκεί το επάγγελμα (τρόπος επικοινωνίας της με τη φύση για την ίδια) της Μελισσοκόμου.

Επίσης διατηρεί τις δικές της κυψέλες στην Άνδρο, παράγοντας μέλι εξαιρετικής ποιότητας.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas