Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ, FRENCH TOAST ΚΑΙ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

                   Αυγό, γάλα , ψωμί μέλι, τα υλικά για το πιο απλό french toast

Ήρθαν τα αυγά από το χωριό και αυξήσαμε τη χοληστερίνη μας. Ακολουθεί μια εξαιρετικά απλή συνταγή που περιλαμβάνει μέλι και γίνεται ανάρπαστη.

Μια κάπως λογική αναλογία είναι:

1. Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2. Έξι φέτες ψωμιού του τοστ
3. Δυο αυγά


Όλα όμως είναι σχετικά και οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα τα γούστα του ενδιαφερόμενου. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, προθερμαίνουμε το τηγάνι μας με λίγο σπορέλαιο. Βουτάμε τα ψωμάκια στο μείγμα, τηγανίζουμε ελαφρά.


Σερβίρουμε με λίγο μέλι και προσθέτουμε και λίγη κανέλα ή ότι άλλο μας έρθει. Χωρά πολύ αυτοσχεδιασμό, τρώγονται και σκέτα.
Επειδή αν φωτογραφίζεις την ώρα που τηγανίζεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καείς, κι επειδή αυτές τις μέρες ανακινείται το θέμα της ενίσχυσης των μελισσιών, δράττομαι της ευκαιρίας παρουσιάζω και την μοναδική χρήση της αλόης που έχω βρει στη μελισσοκομία.


                           Η αλόη βέρα στην υπηρεσία του μελισσοκόμου


Αν καείς όταν φτιάχνεις french toast (όπως κι εγώ), κόψε λίγη αλόη από το μπαλκόνι και βάλε το τζελ που περιέχει το φύλλο της στο έγκαυμα. Ανακουφίζει άμεσα και μειώνει το χρόνο επούλωσης. Πολύπλοκος συνδυασμός, μέλισσες, μέλι, french toast, έγκαυμα, αλόη, αλλά άλλη σοβαρή εφαρμογή της αλόης που να σχετίζεται κάπως με τη μελισσοκομία εγώ δεν έχω δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου