Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Πανακότα με ανθότυρο και μέλι

   


Ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με υπέροχη γεύση και αρώματα από το ανθότυρο, το μέλι και το θυμάρι.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:5' Έτοιμο σε:20' Χρόνος αναμονής:6 ώρες
ανθότυρο, κρέμα, μέλι, πανακότα

Υλικά

  • 300γρ. ανθότυρο
  • 300γρ. μέλι
  • 100ml γάλα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 14γρ. ζελατίνα
  • 1 λοβό βανίλιας
Διαδικασία

Μουλιάζετε σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας για 5-6 λεπτά. Σκίζετε το λοβό της βανίλιας και τραβάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού τα σποράκια της.

Βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Όταν το μίγμα αρχίσει να φουσκώνει, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Το αφήνετε να κρυώσει για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το ανθότυρο, τη ζελατίνα καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αν χρειάζεται, ομογενοποιείτε το μίγμα με μίξερ χειρός.


Γεμίζετε ατομικές φόρμες με την κρέμα και τις αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Ξεφορμάρετε τις κρέμες και τις περιχύνετε με μέλι, γαρνίρετε αν θέλετε με ένα κλαδάκι θυμάρι και τις σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου