Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ρωσικό κέικ με μέλι


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια
  • Βούτυρο για το τηγάνι
  • Άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 176° C.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ μέχρι να διαμορφωθούν κορυφές στο μείγμα σας και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να έχει αποκτήσει ένα λευκό χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι, τη μαγειρική σόδα, και την ξινή κρέμα. 
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και χτυπάμε όλα μας τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά .Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ βούτυρο (αρκετό) και το απλώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πριν το αφαιρέσουμε από την φόρμα το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει , το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas