Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Τι πρέπει να προσέχω ως νέος μελισσοκόμος στην αγορά μελισσιών;


α) Την τιμή του μελισσιού η οποία δεν πρέπει να ξεφεύγει από τα λογικά πλαίσια και είναι ανάλογη με τη δύναμη και την ανάπτυξη του μελισσιού. Συνήθως η τιμή αγοράς είναι γύρω στα 10 ευρώ ανά πλαίσιο καλυμμένο με πληθυσμό. Η τιμή αυτή διαφοροποιείται από εποχή σε εποχή (την Άνοιξη τα μελίσσια είναι ακριβότερα από το Φθινόπωρο) και την περιοχή που πραγματοποιείται η αγοραπωλησία.

β) Την κατάσταση του μελισσιού. Δεν αγοράζονται άρρωστα μελίσσια με Αμερικάνικη Σηψιγονία, Νοσεμίαση, Ασκόσφαιρα ή άλλες αρρώστιες.

γ) Η κατάσταση της κυψέλης. Προτιμήστε να αγοράσετε μόνο το μελίσσι με τα πλαίσια και τις κηρήθρες και εγκαταστήστε το σε καινούργια κυψέλη που αγοράσατε και ετοιμάσατε μόνος. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε καινούργιο και σωστό υλικό. Προτιμήστε κυψέλες με κινητή βάση.

δ) Επιθεωρείστε τα μελίσσια πριν τα αγοράσετε. Δέστε την κατάσταση του γόνου, αξιολογήστε την ποιότητα των βασιλισσών, ρωτήστε για την ηλικία και την προέλευσή τους, εκτιμήστε την ποσότητα των τροφών που έχει το μελίσσι (μέλι και γύρη) και την ηλικία των κηρηθρών (π.χ. πολλές μαύρες κηρήθρες). Όλα τα στοιχεία αυτά θα παίξουν ρόλο στην διαμόρφωση της τιμής αγοράς του μελισσιού.

ε) Ρωτήστε τον πωλητή τι θεραπευτικές επεμβάσεις έχει κάνει στα μελίσσια τα τελευταία 3 χρόνια και πότε άλλαξε τις κηρήθρες του.

στ) Κλείστε την συμφωνία και μεταφέρετε τα την ίδια ημέρα τα μελίσσια στην δικιά σας τοποθεσία η οποία θα πρέπει να απέχει τουλάχιστο 6 χιλιόμετρα μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου