Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μελισσοκομική Ζυγαριά και Αντικλεπτική Συσκευή Εντοπισμού Κυψελών GPS (ΒΙΝΤΕΟ)


H save-bees είναι μια εταιρεία που με τα προϊόντα της παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης μεταφοράς δεδομένων στον κόσμο της μελισσοκομίας, καθώς και υπηρεσίες προστασίας από την κλοπή.
 Η ιδέα της σύστασης της εταιρείας, είχε εξ αρχής οικο-περιβαλλοντική βάση.
Εξετάζοντας ενδελεχώς τη φύση και τη συνέχιση της ύπαρξης του εντόμου μέλισσα, σε σχέση με τον πλανήτη Γη, το μέλλον αυτού και τη συνέχιση του ανθρώπινου είδους, κυρίως σε διατροφική βάση και όχι μόνο, μιας και η μέλισσα, εκτός των πολύτιμων προϊόντων της που χαρίζει στον άνθρωπο, τυγχάνει και ο βασικότερος επικονιαστής στο οικοσύστημά μας, συνδεδεμένη άμεσα με τη συνέχιση της βιοποικιλότητας ορισμένων ειδών, βρεθήκαμε με την ανάγκη και την επιθυμία να συνεισφέρουμε μέσω της γνώσης της πληροφορίας και της συλλογής των δεδομένων, κάθε δυνατή βελτίωση που μπορεί να εξασφαλίσει την ισορροπημένη εξέλιξη αυτής της πορείας.

Σεβόμενοι την βαριά ενόχληση στην οποία υπόκειται η μέλισσα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σχεδιάσαμε τα προϊόντα μας κινούμενοι από τη βασική ιδέα της ύπνωσης.
Καταφέραμε κάτι πολύ πιο σπουδαίο: τη νέκρωση.
Τα προϊόντα μας μέσα στα μελίσσια βρίσκονται σε πλήρη νέκρωση.
Οι συσκευές ξυπνούν μόνο για να στείλουν SMS κινδύνου ή πληροφορίας δεδομένων και ξανακοιμούνται.
Έτσι, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μηδενική αφενός, αφ εταίρου οι συσκευές εξοικονομούν ενέργεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, καθίστανται μη ανιχνεύσιμες από ενδεχόμενη συσκευή ανίχνευσης.

Η save-bees, μέσω των προϊόντων της, έρχεται να αγκαλιάσει, αφ ενός τον μελισσοκομικό κόσμο της Ελλάδας, η οποία τυγχάνει η χώρα με τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε κυψέλες ανά τετραγωνικό μέτρο, δεύτερη σε παραγωγή μελιού στην Ευρώπη, με 20.000 επαγγελματίες μελισσοκόμους και 2.500.000 μελίσσια, αλλά και την παγκόσμια μελισσοκομία, δίνοντας λύσεις σε υπερχρόνιες αγωνίες και ζητούμενα του μελισσοκόμου, ενώ παράλληλα προσφέρει την ώθηση για νέα βήματα στην επιστήμη της μελισσοκομίας, διαθέτοντας στην έρευνα την ηλεκτρονική πληροφορία μέσω της βάσης δεδομένων.

Επιτυχόντες στόχοι – κύριες ιδέες της save-bees, προσφοράς στη μέλισσα και τον μελισσοκόμο:
Αρχικά και κύρια, επιτυγχάνεται η εξασφάλιση του ζωικού μελισσοκομικού κεφαλαίου μετά του υλικού του, κατά της κλοπής, μέσω της GPS αντικλεπτικής συσκευής, των ραδιοπομπών και της ηλεκτρονικής ταυτότητας μελισσοκυψέλης.
Δεύτερα και κύρια, η αύξηση της παραγωγής μελιού και προϊόντων μέλισσας κατά κυψέλη.
Τρίτα και κύρια, επίσης, η ιδέα – στόχος που εξυπηρετείται, είναι η ανάγκη διάσωσης της φυλής των μελισσών, που απειλείται καθημερινά από πλήθος αρρώστιες και δηλητήρια, και επιτυγχάνεται συλλέγοντας καθημερινά πληροφορίες, που βοηθούν στη βελτίωση της διαβίωσης και την καλυτέρευση της υγείας των μελισσών.

Επιπροσθέτως και χρησιμοποιώντας τη μελισσοκομική ζυγαριά της save-bees, πλήθος υπηρεσιών επιτυγχάνονται. Πρόκειται για ένα εργαλείο πολλαπλών λειτουργιών στα χέρια του μελισσοκόμου ή του ερευνητή, που συλλέγει και στέλνει πολλαπλές πληροφορίες και στοιχεία μέσω SMS. Τα SMS αυτά, καθίστανται καίρια αρκετές φορές μέσα στη μελισσοκομική χρονιά, υποδεικνύοντας στον μελισσοκόμο πότε και πώς να επέμβει με τους κατάλληλους χειρισμούς, ώστε να πετύχει τη βέλτιστη απόδοση του μελισσοκομείου του, είτε πρόκειται για μεταφορά των μελισσιών, είτε πρόκειται για τρύγο, είτε για θεραπεία είτε για χορήγηση τροφής κ.λπ.

Συνοψίζοντας, να προσθέσουμε τη σημαντικότατη μείωση εξόδων από τα καύσιμα.
Ο μελισσοκόμος θα απαλλαγεί από πολλές άσκοπες μετακινήσεις – επισκέψεις προς και από το μελισσοκομείο, που χωρίς τα στοιχεία της ζυγαριάς θα ήταν επιβεβλημένες.
Παράλληλα, αν όχι εξαλείφονται, σίγουρα απαλύνονται σημαντικά, όλες σχεδόν οι αγωνίες που εύλογα ο κάθε μελισσοκόμος προσωπικά βιώνει μέσα στη χρονιά, κατά τις διάφορες φάσεις ανάπτυξης των μελισσιών, συγκομιδής του μελιού, μεταφοράς κυψελών, κ.λπ.
Αναπόφευκτα και ως απόρροια όλων των παραπάνω, συνεπάγεται ο καλύτερος σχεδιασμός της μελισσοκομικής επιχείρησης και των πρακτικών της, καθώς και η ζωτική ποιότητα των μελισσών.

Κάθε μελισσοκόμος θα ήθελε να γνωρίζει την καθημερινή κατάσταση των μελισσιών του από το σπίτι του, κάτι που πλέον του προσφέρεται μέσω της μελισσοκομικής ζυγαριάς της save-bees.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas