Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μεγάλη η συσπείρωση των αγροτών,νέες αποφάσεις το Σάββατο στα Τέμπη


Μεγάλη η συσπείρωση των αγροτών στα αγροτικά μπλόκα με τα Τέμπη να καλούν σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων το Σάββατο, προκειμένου να καθορισθεί η περαιτέρω στάση των αγροτών για την ανατροπή των κυβερνητικών επιλογών σε ασφαλιστικό και φορολογία.
Νίκαια, Τέμπη και Προμαχώνα φαίνεται να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους για συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας.

Τα μασημένα λόγια των κυβερνητικών αρμοδίων, οι μικρές «εκπτώσεις» στα θέματα της φορολογίας μέχρι να περάσει το ασφαλιστικό από τη Βουλή, αλλά και οι δηλώσεις Αποστόλου για «δεξιούς και ακροδεξιούς»διαμαρτυρόμενους στη Θεσσαλονίκη, μάλλον έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά που εντείνει την αγανάκτηση και οργή του αγροτικού κόσμου.

Παράλληλα, πάντως, με την ενδυνάμωση των αγροτικών μπλόκων, οι πληροφορίες του AgroNews θέλουν τους επικεφαλής των κινήσεων σε Νίκαια, Τέμπη και Προμαχώνα να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους και να καλλιεργούν το κλίμα για τη συγκρότηση μιας σφιχτής διαπραγματευτικής ομάδας, που θα αναλάβει να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η γενικευμένη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά και σύμπνοιά τους με άλλες κοινωνικές ομάδες, φθείρει σοβαρά την εικόνα της κυβέρνησης και απειλεί τη συνοχή της. Έτσι, μετά τις χονδροειδείς αναφορές σε «φοροφυγάδες» και «ακροδεξιούς» κάποιοι ψυχραιμότεροι προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να μαζέψουν την κατάσταση και να βρουν έναν τρόπο αποκατάστασης της επικοινωνίας με τα αγροτικά μπλόκα.

Εφόσον οι ζυμώσεις προχωρήσουν, δεν αποκλείεται μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να ωριμάσουν οι συνθήκες για μια δημόσια διαβούλευση που θα κινείται σε σημαντική απόσταση από τις σημερινές αποφάσεις της κυβέρνησης και η οποία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο της συνεννόησης και της αποκλιμάκωσης της έντασης.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas