Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Κινητοποιήσεις των μελισσοκόμων στα Μπλόκα

Οι μελισσοκόμοι από σήμερα στον κόμβο Μικροθηβών

Ενισχύουν από σήμερα τους αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο Μικροθηβών
 Σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατέρχονται από σήμερα τα μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού της Μαγνησίας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο Μικροθηβών. Εχοντας ως κοινά αιτήματα το ασφαλιστικό, το φορολογικό και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, οι μελισσοκόμοι θα συναντηθούν σήμερα στις 9 το πρωί στον περιφερειακό, στο ύψος της διασταύρωσης με την Αλλη Μεριά, προκειμένου να κατευθυνθούν στον κόμβο Μικροθηβών και να ενισχύσουν το μπλόκο των αγροτών.

Μιλώντας  ο Στάθης Ζαχαρός, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, υπογραμμίζει ότι:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι αγρότες, είναι το φορολογικό, οι υψηλές εισφορές, το ασφαλιστικό, το πετρέλαιο. Δεν μπορεί ο αγρότης στην πρωτογενή τομέα να μην έχει επιδοτούμενο πετρέλαιο, ειδικά στο δικό μας τομέα, διότι μετακινούμε τα μελίσσια». Όπως εξηγεί παράλληλα ο ίδιος η επιδότηση ισχύει μόνο για όσους διαθέτουν περισσότερα από 150 μελίσσια και ισοδυναμεί με 2 ευρώ για κάθε μελίσσι.

Παρακάμπτοντας το δυσοίωνο και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, οι μελισσοκόμοι της περιοχής μας καταβάλλουν προσπάθειες να προωθήσουν το τοπικό προϊόν στην τοπική, εγχώρια και μακροπρόθεσμα στη διεθνή αγορά, προσβλέποντας μελλοντικά σε αύξηση των πωλήσεων. Τα προϊόντα του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού της περιοχής μας προωθούνται ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε διάφορα σημεία πώλησης εντός της Μαγνησίας, αλλά και σε τουριστικές περιοχές.

Η εξαγωγή του τοπικού προϊόντος παραμένει επί του παρόντος στους μελλοντικούς στόχους του συνεταιρισμού, που διατηρεί, στο μεταξύ, σε σταθερό επίπεδο τις πωλήσεις μελιού, στο πρατήριο του Βόλου.

Οπως υπογραμμίζει παράλληλα ο κ. Ζαχαρός, τα προβλήματα είναι κοινά για όλους, με το αυξημένο λειτουργικό κόστος να δυσχεραίνει την καθημερινότητα των μελισσοκόμων. «Το αυξημένο λειτουργικό κόστος, ο ΕΝΦΙΑ, η φορολογία, μειώνουν τα έσοδά μας» τονίζει ο ίδιος.

Οι μελισσοκόμοι συμμετέχουν από σήμερα ενεργά στον αγώνα των αγροτών, διεκδικώντας από κοινού την εξεύρεση λύσης στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα.


ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas