Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΤΟΥ;


Έτοιμα μελίσσια :

Ο απλούστερος και καλύτερος τρόπος είναι να αγοράσει ο αρχάριος μελισσοκόμος έτοιμα και τακτοποιημένα μελίσσια, μέσα σε κυψέλες ,από γνωστό και τίμιο μελισσοκόμο. Κι όταν μεν δεν έχει δίκες του κενές κυψέλες μπορεί να αγοράσει πλήρη την κυψέλη, μαζί με τον πληθυσμό,τη βασίλισσα,το γόνο,το μέλι, και 10 κηρήθρες χτισμένες κανονικά. Αν πάλι έχει δίκες του κενές κυψέλες ,μπορεί να αγοράσει από την πωλητή τον πληθυσμό,τη βασίλισσα,τον γόνο και τις 10 χτισμένες κηρήθρες μαζί με τα πλαίσια, να τα μεταφέρει μέσα στις δικές του κυψέλες,και να δώσει στον πωλητή τα δικά του κενά πλαίσια. Μ αυτό τον τρόπο αποκτά αμέσως μελίσσια καλά και αποδοτικά,με κηρήθρες κανονικές και τακτοποιημένες.

Παραφυάδες :
 
Aν πάλι ο μελισσοκόμος μας θέλει να ξοδέψει λιγότερα χρήματα ,τότε μπορεί να αγοράσει παραφυάδες, πάντοτε όμως από γνωστό μελισσοκόμο. Οι παραφυάδες είναι μικρά μελίσσια όχι συμπληρωμένα, με 3 έως 5 πλαίσια,με χτισμένες κηρήθρες, με τον πληθυσμό τους, τη βασίλισσα και γόνο. Αν η αγορά των παραφυάδων γίνει νωρίς την άνοιξη, μπορούν να αναπτυχθούν ως το χειμώνα και να γίνουν πλήρη μελίσσια. Δεν μπορούν όμως να αποδώσουν μελί πάρα το επόμενο έτος. Εννοείται ότι πρέπει ο μελισσοκόμος μας να συμπληρώσει την υπόλοιπη κυψέλη με πλαίσια εφοδιασμένα με τεχνητές κηρήθρες,και να φροντίσει,αν χρειαστεί,να βοηθήσει λίγο τις παραφυάδες του με τροφοδότηση.

Σμήνη :

Υπάρχει κι άλλος κάλος τρόπος για να προμηθευτεί μελίσσια ο αρχάριος, δηλαδή να παραδώσει σ’ έναν γνωστό του μελισσοκόμο την κενή κυψέλη του με τα 10 πλαίσια της εφοδιασμένα με τεχνητές κηρήθρες,για να τοποθετήσει ο πωλητής ένα καλό σμήνος κατά την εποχή της σμηνουργίας.

Οι τιμές αγοράς του μελισσιού διαφοροποιείται κατά την εποχή αγοράς αλλά και ανάλογα τον πωλητή…


ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas