Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μέλι: Δεν φαντάζεστε τι κάνει στον οργανισμό μας


Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στο μέλι είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να «βάλετε» στον οργανισμό σας και δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού. 
Συγκεκριμένα το μέλι περιέχει περίπου 180 διαφορετικές ουσίες, οι οποίες συνδυάζονται οργανικά με τέτοιο τρόπο που κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να παράγει οργανικά.

Ανάλογα με τα άνθη ή τα φυτά που θα χρησιμοποιήσουν οι μέλισσες για να κάνουν το μέλι τους, αλλάζει και η διατροφική αξία του μελιού. 

Οι σκουρόχρωμες ποικιλίες πιστεύεται ότι έχουν περισσότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών. 

Το μέλι είναι πηγή τόνωσης και βοηθά πολλούς ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την πέψη ή δυσκοιλιότητας.
Τα ανόργανα στοιχεία και τα ιχνοστοιχεία του μελιού παίζουν σημαντικό ρόλο στην θρέψη του ανθρώπινου οργανισμού.
Μία πολύ μικρή ποσότητα βασιλικού πολτού στη άκρη του κουταλιού σου και έχεις την δικιά σου αμβροσία όπως οι Θεοί του Ολύμπου.

Μέλι το θαυματουργό: 4 οφέλη του στην υγεία και την ομορφιά σας!

Μήπως ήρθε η ώρα να το εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο;

Μέλι. Ναι, είναι πραγματικά θαυματουργό. Τα οφέλη του πολλαπλά!

Νομίζετε τυχαία η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο με γάλα και μέλι; Το μέλι και τα οφέλη του είναι πολυδιαφημισμένα (όχι αδίκως). Πάμε να δούμε, λοιπόν, 4 από τα βασικότερα οφέλη του στην υγεία αλλά και την επιδερμίδα σας:

 1. Το μέλι, μπορεί να αποδειχτεί ο τέλειος σύμμαχος στη μάχη σας με το βήχα. Το φυσικό αυτό γλυκαντικό ανακουφίζει τον ερεθισμένο λαιμό και δρα ως μαλακτικό. Πριν κοιμηθείτε, απολαύστε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού και απολαύστε έναν πιο ήρεμο ύπνο. Τέλος, μην ξεχνάτε να προσθέτετε μέλι στο τσάι σας.


2. Μελετητές στο Ντουμπάι διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 250 ml νερό με 75 γραμμάρια φυσικό μέλι για περίπου 15 ημέρες μείωσαν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη τους, ενώ αύξησαν την "καλή" (HDL). Τόσο απλά και εύκολα, με την κατανάλωση αγνού μελιού!


3. Το μέλι αποτελεί τέλειο φυσικό ενυδατικό της επιδερμίδας. Βοηθά στο να σφραγίζεται η υγρασία του δέρματος και να διατηρείται νεανική! Επιλέξτε προϊόντα ομορφιάς με βάση το μέλι και θα δείτε αμέσως τη διαφορά πάνω σας.


4. Πρόβλημα ακμής; Ρίξτε το στο μέλι. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή. Αναμείξτε ίσα μέρη μελιού και μοσχοκάρυδου, ανακατέψτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το τοπικά πάνω στα σπυράκια για 20 λεπτά. Ξεπλένετε κανονικά με δροσερό νερό.
Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas