Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ο… «παππούς» των μελισσών!


Λίγοι γνωρίζουν όσο εκείνος το θαυμαστό κόσμο των μελισσών. Λίγοι ξέρουν τις ιδιοτροπίες και τα τερτίπιά τους. Αλλά με πάνω από 50 τα χρόνια του στη Μελισσοκομία ο Γιαννιώτης μελισσοκόμος, Γιάννης Μπατσής είναι από τους πρωτοπόρους.
Με αφορμή το μεγάλο πανηγύρι προς τιμήν των Αγίων Νικάνορα και Φιλάρετου του Ελεήμονα, οργάνωσε την ετήσια γιορτή για να δείξει λίγο από τον πλούτο της φύσης, που ο άνθρωπος όταν εκμεταλλεύεται με σεβασμό και χωρίς δεύτερες σκέψεις, μπορεί ν΄ αντριεύει και να θεριεύει, δίνοντας ωραίους καρπούς, όπως το μέλι, την πρόπολη, το βασιλικό πολτό… Στη δική του μονάδα γίνεται γενετική βελτίωση των μελισσών και τεχνητή αναπαραγωγή.

Στην Κατσικά Ιωαννίνων, ο συνταξιούχος σήμερα υπομηχανικός της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων με 40 μελίσσια που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του, Ζαχαρίας (ακόμη και τα ονόματα φαίνεται να΄χουν τη σημασία τους) κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αξιοζήλευτους μελισσοκόμους της Ευρώπης και του κόσμου με 1.500 μεγάλα παραγωγικά μελίσσια και 4.000 μικρά κυψελίδια γονιμοποίησης μελισσών.

Στη δουλειά πια είναι και τα τρία του παιδιά, που σπούδασαν το αντικείμενο της Μελισσοκομίας ενώ βλέπει ότι και τα εγγόνια του δείχνουν ενδιαφέρον για τις μέλισσες. Πάντα τέτοια κύριε Γιάννη, που γλυκαίνετε τον κόσμο με τα προϊόντα σας.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas