Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Λουκουμάδες μήλου με μέλι και κανέλα


Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Εκτός από αυτή την δικαιολογία, που... την ακούς από μικράκι, για να τρως τα μηλαράκια σου, τώρα έχεις ακόμη μία.
Αυτούς τους σούπερ νόστιμους, σούπερ εύκολους λουκουμάδες μήλου!

Θα σου πάρει το πολύ 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Να, δες τι θα χρειαστεί

Υλικά


  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
  • για το χυλό
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι φαρίνα
  • 2 κ γλ βανίλια σε σκόνη
  • 2 κ γλ baking powder
  • 1 αβγό
  • 1 κ σ βαλσαμικό ξύδι μήλου (προαιρετικά)
  • 3/4 κούπας νερό
  • σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μπολ ετοίμασε το χυλό. Όσο πιο παχύς τόσο πιο καλά. Βούτηξε τα μήλα στο χυλό και τηγάνισε τα στο καλά ζεσταμένο σπορέλαιο.

Αφαίρεσε με τρυπητή κουτάλα μόλις οι λουκουμάδες πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα (όχι παραπάνω από ένα λεπτό) και τοποθέτησε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Μόλις έφτιαξες το απόλυτο γλύκισμα! [λουκουμάδες μήλου]

Για το σερβίρισμα πασπάλισε με μέλι και κανέλα, με ζάχαρη άχνη ή με σιρόπι καραμέλας και συνόδευσε τους, με μια κούπα αχνιστό καφέ ή τσάι, ή με μια κούπα ζεστό γάλα.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas