Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Αντιμετώπιση του εγκαύματος με μέλι


Βοηθά στην επούλωση της πληγής και την ανάπλαση των καταστραμμένων ιστών.
Αν είσαι από αυτούς που προτιμούν τις φυσικές λύσεις και τα γιατροσόφια, μάθε ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης μικρών εγκαυμάτων.
Ξέχνα το βούτυρο κι άλλα γιατροσόφια, που αντίθετα με όσα πίστευες μπορούν να επιδεινώσουν το έγκαυμα ή να προκαλέσουν μόλυνση και μάθε ποιος είναι ο πιο ασφαλής φυσικός τρόπος να περιποιηθείς το «κάψιμο», αν δεν έχεις πρόχειρη αλοιφή.

Το «μαγικό» συστατικό είναι το μέλι, που με τις αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις κι αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, βοηθά στην επούλωση ήπιων εγκαυμάτων, όπως αυτά που παθαίνουμε από μικρά ατυχήματα στην κουζίνα.

Πώς βοηθά την επούλωση

Το μέλι είναι υγροσκοπικό, που σημαίνει ότι απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον, βοηθώντας έτσι στην επούλωση της πληγής και την ανάπλαση των καταστραμμένων ιστών ενώ η αντιφλεγμονώδης κι αντιμικροβιακή δράση του, προστατεύει από πιθανή μόλυνση.

Επίσης, χάρη στα ανόργανα στοιχεία και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, συμπεριλαμβανομένης της προπόλης, συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία, συμβάλει στην απάλυνση του πόνου και την ταχύτερη αποκατάσταση της καμένης σάρκας.

Πώς να περιποιηθείς το τραύμα

Αρχικά και το γρηγορότερο δυνατό, ρίξε στο κάψιμο κρύο νερό για άμεση ανακούφιση. Αυτό κρυώνει το τραύμα και το εμποδίζει να επεκταθεί στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος.

Στη συνέχεια επικάλυψε το σημείο με λίγο μέλι -πρόσεξε μόνο μη βάλεις μεγάλη ποσότητα κι αρχίσει να στάζει- και κλείσε το τραύμα με γάζα ή κάποιο αυτοκόλλητο επίθεμα. Έτσι, η επιδερμίδα δεν θα έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το κάψιμο δεν θα πονάει, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει την υγρασία της και δεν θα ξεφλουδίσει.

Τέλος, φρόντισε να ανανεώνεις κάθε ημέρα το μέλι και κάνε υπομονή μέχρι η πληγή να επουλωθεί!

Προειδοποίηση


Το γιατροσόφι προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις ήπιων εγκαυμάτων τα οποία δεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης. Για σοβαρότερα εγκαύματα, μεγάλης έκτασης ή όταν το δέρμα έχει ανοίξει, απευθύνσου σε γιατρό, που είναι και ο μόνος ειδικός για την αντιμετώπισή τους.
Πηγή 
https://www.facebook.com/toxrysomeli
Κάντε like (μου αρέσει). Για να έχετε πρώτοι εσείς την πιο έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση στα θέματα μας.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas