Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Συσκευή εντοπισμού κυψέλης.(ΒΙΝΤΕΟ)


Οι συσκευές εντοπισμού κυψελών με GPS που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν το μειονέκτημα της μικρής αυτονομίας της μπαταρίας – έως 100 ώρες – πρόβλημα που λύσαμε θέτοντας το GPS σε ύπνωση, δίνοντάς του έτσι διάρκεια αναμονής 4 έως 6 μηνών.

Η συσκευή παραμένει κλειστή, δίχως να καταναλώνει ρεύμα. Ενεργοποιείται μόνο όταν κινηθεί η κυψέλη, μέσω ενός μικροσκοπικού και ευαίσθητου αισθητήρα κινήσεως. Ο αισθητήρας έχει τόσο υψηλή ευαισθησία που όσο προσεκτικά και αν σηκώσει κάποιος την κυψέλη αποκλείεται να μη θέσει σε λειτουργία το GPS. Ακόμα και αν ο ληστής ανοίξει την κυψέλη για να ψάξει τη συσκευή εσείς αμέσως θα λάβετε μήνυμα.Η συσκευή περιέχει κάρτα κινητής τηλεφωνίας και όταν ενεργοποιηθεί στέλνει αμέσως γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Στο μήνυμα, μεταξύ άλλων, αναγράφονται οι γεωγραφικές συντεταγμένες, η κατάσταση της μπαταρίας και μια διεύθυνση στο google maps, που δείχνει στον χάρτη την ακριβή τοποθεσία της κυψέλης. Μετά από λίγο στέλνει το δεύτερο μήνυμα. Μπορεί να στέλνει μηνύματα κάθε 30’’ ή και λιγότερο, αναλόγως τις ρυθμίσεις. Ένα μήνυμα αρκεί για να τεθεί σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης και να λειτουργεί μόνον όταν της γίνει αναπάντητη κλήση. Έτσι δεν εξαντλείται η μπαταρία, που έχει διάρκεια ζωής άλλες 8 μέρες, αρκετές ώστε να βρεθούν οι κυψέλες. Μετά τη λήψη κάποιων μηνυμάτων, αφού βεβαιωθείτε ότι οι κυψέλες κινούνται, ειδοποιείτε την αστυνομία και δίνετε τη θέση και την πορεία του αυτοκινήτου.

Συνιστάται οι μπαταρίες να αλλάζουν ανά 3 με 4 μήνες. Κάθε συσκευή έχει κόστος €100 και παρέχεται με φορτιστή, 2 μπαταρίες και ένα cd για τον υπολογιστή. Μπορεί να γίνει τοποθέτηση από τον ίδιο τον κατασκευαστή, κατόπιν συμφωνίας, αν και η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συσκευή δεν ενοχλεί τις μέλισσες με την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας όσο παραμένει κλειστή. Αυτό είναι βασικό, καθώς σε κυψέλες όπου τοποθετήθηκε συσκευή κινητής τηλεφωνίας που έμενε ανοικτή αναφέρθηκε γιγαντισμός κεφαλής και απώλεια προσανατολισμού.


Για περαιτέρω λεπτομέρειες www.save-bees.com
Τηλ.: 210 7660805, 6977 782538

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου