Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Φτιάχνει το μέλι στο στομάχι τηςΣπάνια το σκέφτεται κανείς, αλλά το μέλι που αλείφουμε το πρωί στη φρυγανιά μας προέρχεται από το στομάχι της μέλισσας.


Η διαδικασία είναι η εξής:

Η συλλέκτρια μέλισσα γυρίζει από φυτό σε φυτό, απομυζεί το νέκταρ και το μελίττωμα και τα αποθηκεύει στο ειδικό στομάχι μελιού, όπου αρχίζει η φυσική επεξεργασία. Εκεί εμπλουτίζεται με γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες από το πεπτικό της σύστημα. Όταν η μέλισσα φτάνει στην κυψέλη, το μοιράζεται με άλλες μέλισσες. Έτσι το αρχικό μελίττωμα περνά πολλές φορές από τη μία μέλισσα στην άλλη και στο στομάχι τους συνεχίζεται η ίδια διαδικασία. Οι μέλισσες πιπιλούν το νερό που περιέχει το νέκταρ, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει παχύρρευστο. Τέλος, το αποθηκεύουν στα κελιά και το σκεπάζουν με κερί.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου