Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube 
Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μου στο You Tube,για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.Αυτή  την στιγμή μας ακολουθούν 600 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να ξεπεράσουμε τους 1000 που είναι ο βασικός στόχος μας σύμφωνα με τους κανόνες του You Tube.Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγώτης Μούσουρας.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Φτιάχνει το μέλι στο στομάχι τηςΣπάνια το σκέφτεται κανείς, αλλά το μέλι που αλείφουμε το πρωί στη φρυγανιά μας προέρχεται από το στομάχι της μέλισσας.


Η διαδικασία είναι η εξής:

Η συλλέκτρια μέλισσα γυρίζει από φυτό σε φυτό, απομυζεί το νέκταρ και το μελίττωμα και τα αποθηκεύει στο ειδικό στομάχι μελιού, όπου αρχίζει η φυσική επεξεργασία. Εκεί εμπλουτίζεται με γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες από το πεπτικό της σύστημα. Όταν η μέλισσα φτάνει στην κυψέλη, το μοιράζεται με άλλες μέλισσες. Έτσι το αρχικό μελίττωμα περνά πολλές φορές από τη μία μέλισσα στην άλλη και στο στομάχι τους συνεχίζεται η ίδια διαδικασία. Οι μέλισσες πιπιλούν το νερό που περιέχει το νέκταρ, με αποτέλεσμα αυτό να γίνει παχύρρευστο. Τέλος, το αποθηκεύουν στα κελιά και το σκεπάζουν με κερί.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου