Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ – Θαυματουργή η μαύρη σταφίδα

 Εσείς καταναλώνετε μαύρη σταφίδα; Ως ένα διατροφικό θησαυρό, που κοστίζει ελάχιστα και είναι αποκλειστικά ελληνικό, εγκωμιάζει τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα δημοσίευμα στο Βήμα Science. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το αγνό προϊόν, που ευδοκιμεί και στη Ζάκυνθο, μπορεί να αποτελέσει «φάρμακο» για τον οργανισμό.
Ειδικότερα,
σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μαύρη σταφίδα ωφελεί πολλαπλά την υγεία και είναι ευεργετική για όλους, ακόμη και για διαβητικούς. Τα οφέλη που προσφέρει αφορούν ότι «είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολικών συστατικών. Οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση, ελαττώνουν τη χοληστερόλη, μειώνουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία και έτσι τον κίνδυνο καρδιοπαθειών». Επίσης, όπως αναφέρεται, «διαθέτει αντικαρκινική δράση αλλά και αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή επίδραση». Ενώ, «περιέχει μεγάλες ποσότητες σε ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο) και υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών».
Ο Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Πέτρος Δραγώνας, με δηλώσεις του στην http://imerazante.gr/, ανέλυσε τα οφέλη της μαύρης σταφίδας για την υγεία «Πρόκειται για ένα φρούτο που αποξεραίνεται υπό φυσικές συνθήκες, με τον ήλιο, επομένως δεν επιδέχεται καμίας χημικής επεξεργασίας. Από μόνη της είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν, ενδεχομένως, και αντικαρκινική δράση. Από μελέτες της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει αποδειχθεί ότι επιφέρει μικρή πτώση της αρτηριακής πίεσης. Ειδικά για τους διαβητικούς, σε πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών σε δυο ομάδες διαβητικών ασθενών οι οποίοι ακολουθούν την ίδια αγωγή και εκ των οποίων η μια ομάδα κατανάλωνε σταφίδα και η άλλη όχι, παρουσιάστηκαν οι ίδιοι δείκτες γλυκαιμικού προφίλ. Επομένως, η λήψη στη διατροφή μαύρης κορινθιακής σταφίδας δεν επιφέρει σοβαρές διαταραχές στο γλυκαιμικό προφίλ των ασθενών. Ενώ, υπό εξέλιξη είναι μελέτες που ερευνούν αν μπορεί να προκαλέσει και μικρή πτώση στις τιμές του ζαχάρου».

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas