Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η ΤΡΟΦΑΛΛΑΞΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; (BINTEO)


Η ΤΡΟΦΑΛΛΑΞΗ είναι η άμεση μεταφορά των τροφίμων ή άλλων ρευστών από ένα έντομο στο  άλλο.
Είναι ιδιαίτερα συχνή μεταξύ των κοινωνικών εντόμων όπως οι μέλισσες, σφήκες, μυρμήγκια, τερμίτες κπλ. Σε πολλά είδη, συμπεριλαμβανομένων των μελισσών, η Τροφάλλαξη είναι ένα σημαντικό μέρος της επικοινωνίας της αποικίας.
Υγρά όπως νέκταρ, νερό, ή βασιλικός πολτός μεταφέρονται μεταξύ των μελισσών, όπως επίσης και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες πηγές νέκταρ που με το γνωστό χορό των Μελισσών, δίνουν ακριβής συντεταγμένες εύρεσης πηγών τροφής .Επίσης με την τροφάλλαξη προσθέτουν τα απαραίτητα ένζυμα για τη δημιουργία του μελιού.


Το υγρό μεταφέρεται μέσω της προβοσκίδας , (ένα καλαμάκι) που μοιάζει σαν γλώσσα και που χρησιμοποιείται για την αναρρόφηση υγρών και  γεύσης . Παρότι μπορεί να φαίνεται λείο και ομοιόμορφο, η προβοσκίδα είναι πραγματικά αρκετά πολύπλοκη, αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη. Μπορείτε να σκεφτείτε  σαν ένα σωλήνα μέσα σε ένα σωλήνα. Ο εξωτερικός σωλήνας είναι χρήσιμος για την αναρρόφηση σε μεγάλες ποσότητες υγρών όπως νερό ή μέλι. Το μικρότερο σωλήνα στο εσωτερικό του μεγαλύτερου χρησιμοποιείται για τη συλλογή μικρών ποσοτήτων  υγρών  όπως αυτό  που βρίσκεται στο εσωτερικό των λουλουδιών. Αυτός ο σωλήνας είναι εξοπλισμένος με ένα τριχωτό κουτάλι που βοηθά για να μαζέψει τις μικρές σταγόνες του νέκταρ. Η μύτη έχει επίσης υποδοχείς γεύσης.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas